dimarts, 16 de setembre del 2008

viatge València dia 3

(13/09/2008)
El Museu de les Ciències (2000) § té 4 plantes amb aparadors dedicats a ciències com la física o la biologia. Destaca un gran pèndol de Foucault de 30 metres, un invent que mesura la velocitat de rotació de la terra. En general, els continguts del museu em van semblar normalets. Diuen que el CosmoCaixa de Barcelona és bastant millor. Encara no veig clar què hi té a veure la ciència amb una estàtua gegant de l’increïble Hulk.

En quant a l’edifici, a mi em van agradar les voltes interiors, que són immenses i tenen un aspecte futurista. L’estètica de l’exterior, inspirada en un esquelet de dinosaure, és més qüestionable. L’accessibilitat és bona: tot i que l’ascensor central podia haver sigut més gran i millor comunicat amb les plantes, vam poder entrar a tot arreu. En la meva opinió, val la pena anar-hi per admirar l’edifici, una de les grans obres de Santiago Calatrava, encara que el contingut del museu ens pugui decebre.

És recomanable donar una volta per la resta de la Ciutat de les Arts i les Ciències §. El Palau de les Arts (2005) § és un teatre d’òpera impressionant, una de les millors obres de Calatrava. Sembla una nau espacial, com altres edificis del mateix arquitecte inspirats en les formes aerodinàmiques d’ocells i peixos. El Palau, des de l’exterior, sembla un besuc amb la boca oberta.

Per acabar, vam visitar el Museo Fallero §, on s’exposen els ninots indultats des de 1934, vam anar a una sessió de cine IMAX a l’Hemisfèric (1998) §, un edifici en forma d’ull, i vam sopar al centre històric de València. Tant el Fallero com l’Hemisfèric són accessibles i molt interessants. Del dia següent, el del retorn, poca cosa se’n pot dir, ja que el viatge de tornada va ser tranquil i vam arribar puntualment.