dijous, 28 d’agost del 2008

la cooperativa de garriguella

La Cooperativa de Garriguella § és un dels cellers amb més tradició en l’elaboració del vi de l’Empordà. Les reformes de 2008 hi han incorporat una botiga i un bar on es fan tapes i tasts de vins. És recomanable provar el granissat de garnatxa i el de sangria. El de sangria em va encantar.

És un bon lloc per a anar de visita. Hi van autocars de jubilats que hi paren a provar el vi del país. Si els visitants venen en un grup nombrós, es poden repartir en grups de 20. S’està preparant una sala d’audiovisuals per a mostrar als clients el procés d’elaboració del vi. Encara no està acabada, però s’espera inaugurar-la en breu.

La reforma també inclou una façana nova, un magatzem i unes caves per a envellir el vi. Les caves eren un deute històric de l’entitat: era estrany que un celler amb tanta tradició com la Cooperativa Agrícola de Garriguella no disposés d’un espai adequat per a elaborar vi de reserva. Per fi s’ha esmenat aquesta mancança.
.
L’accessibilitat del recinte és correcta: dues rampes permeten entrar-hi (tot i que una d’elles té una pendent pronunciada), un elevador permet baixar a les caves i hi ha lavabo adaptat. Potser és per l’orgull d’haver viscut al poble durant tants anys, però la façana nova de la Cooperativa em va semblar preciosa.